Poruka našeg osnivača: Novi koncept Ematic Solutions-a

Kad pogledamo unazad osam godina, koliko već postoji Ematic, i na hiljade ljudi među kojima su zaposleni, klijenti, investitori, partneri i prodavci iz devet zemalja u kojima poslujemo – moram reći da sam vrlo ponosan na naša postignuća, ali i svjestan da smo daleko od kraja misije. Smatram da je najveća lekcija koju smo izvukli do sad činjenica da inovacija nije strogo povezana sa tehnologijom i da je za raznoliko tržište Jugoistočne Azije, inovacija ključna na organizacijskom nivou, jer ona pomaže ostvarenju cilja biznisa naših klijenata. 

Ematic je uvijek zastupao pristup raspodjele marketinške tehnologije: fokusirani, najbolji proizvodi koji gaze monolitska “sve u jednom” rješenja. Dok je naš biznis rastao, shvatili smo da isto razmišljanje moramo primjeniti i na našu firmu, što je dovelo do radikalne promjene u pozicioniranju na tržištu.

Naša misija je oduvijek bila da marketerima isporučimo stvarne rezultate – bilo kroz sopstvenu tehnologiju ili partnere. Iako smo i dalje najpoznatiji po e-mail marketingu, naš pogon ka boljim rezultatima, doveo nas je na mjesta gdje smo bliže integrisanom pristupu čitavog spektra digitalnog marketinga. 

Odlučili smo poslušati vlastiti savjet i ponovo razmisliti o Ematic-u, ne kao jednoj firmi, već ekosistemu gdje se najbolje vrste ponuda okupljaju u jedinstvenom sloju biznis interfejsa koji sve uvezuje da bi predstavio cjelinu veću od pojedinačnih dijelova.

Danas smo reorganizovani u Ematic Grupaciju, koja okuplja prvobitna tri brenda i biznis jedinice: digitalnu agenciju Elixus, tehnološki biznis Sub AI i naš prepoznatljivi brend Ematic Solutions – kao konsultante marketniških tehnologija. Kombinovani efekat ove tri biznis jedinice nam daje snagu i fleksibilnost da se pozabavimo jezgrovitim izazovima s kojima se marketeri Jugoistočne Azije svakodnevno susreću. 

Najbitniji izazov kada je u pitanju digitalno iskustvo potrošača u Jugoistočnoj Aziji – svodi se na jednu ključnu stvar: disekonomija na količinu. Budimo iskreni: Amerikancima je lako da se koriste tehnologijom, jer cijena ide u prilog korisnicima tehnologije, a potrošna moć kupca je mnogo veća. To znači da u Jugoistočnoj Aziji plaćamo više za tehnologiju i što je suprotstavljeno populaciji koja ima znatno manju potrošnu moć. To često poremeti inicijativu marketera.

Ako bismo htjeli olakšati život potrošača, zaposlenih i biznismena Jugoistočne Azije (a želimo!), moraćemo shvatiti srž problema u jedinstvenoj ekonomiji i svaki se put iznova baviti rješenjima. Ako ste upoznati sa našom sjajnom aplikacijom Hi-iQ, onda znate je glavna svrha eliminisanje nepotrebnih troškova u email marketingu. Za one kojima je poznat Elixus, znate i da su oni mašina za povrat uloženog novca na oglašavanje i valorizaciju svakog dolara ( takođe i Bahta, Donga, Ringita, Pesosa, Rupija,…).

Na neki način sam uzbuđen što ponovo pretstavljam Ematic Solutions kao brend na tržištu, jer je sposoban da donese rezultate koji će uticati na kolketivnu ekonomsku jedinicu na način koji do sada nismo iskusili.

Ematic Solutions je agent prodaje – mi pomažmo marketerima da zasigurno kupe najbolju marketinšku tehnologiju po najpristupačnijoj cijeni sa najboljim omjerom vremena i vrijednosti i maksimalnim dugoročnim povratom investicija. Napravili smo tim čiji je posao da uzmu u obzir sav digitalni marketing u ponudi, procijene proizvode (u smislu cijene i kvaliteta) i prepoznaju koji najbolje funkcionišu uz različite biznise. Trenutno imamo preko 50 marketinških tehnologija širom svijeta.

Da bismo najbolje predstavili naš cilj, evo primjera: prije nekoliko godina, Ematic Solutions je prodavao samo Mailchimp. I dalje obožavamo Mailchimp, ali naši partneri danas su mnogobrojni: Iterable, Campaign Monitor, Mailjet, Klaviyo, OneSignal, Active Campaign, Insider, Moengage, Webengage, Messagebird, Twilio, Smartmessage i nekoliko koji tek dolaze. Takođe nudimo usluge na Salesforce Marketing Cloud-u, Adobe Campaign-u, Clevertap-u, Emarsys-u, DotDigital-u i Netcore-u.

Naš cilj da marketeri dobiju što veći povrat na uloženo, zahtjeva od Ematic-a da smanji cijenu tako da ne morate plaćati ekskluzivne cijene tehnologije. U mnogim slučajevima, mi dostavljamo: tehnologiju, implementaciju, podršku, i sve to za manje novca nego kada biste tehnologiju kupili direktno.

 Za one kojima je potrebno i žele više pomoći, pripremamo i čitav spektar usluga koje će pomoći sa “težim stvarima”, koje muče većinu marketera. Upravljati marketniškim timom je kompleksnije nego ikad, i potreba za specijalizovanim pristupom, ponekad nije u skladu sa veličinom organizacije vašeg biznisa, a mi u Ematicu želimo biti vaša “desna ruka” koja će riješiti svaki problem i omogućiti da se svi zupčanici u ekosistemu okreću kao podmazani.

Da sumiram: Ematic Solutions nije privržen nijednoj tehnologiji naročito. Možemo pomoći biznisima sa bilo kojom tehnologijom i sa kakvim god problemima. Ematic Solutions je ovdje da izgradi skup tehnologija koje pomažu vašem biznisu da poraste, sa posebnom pažnjom posvećenoj vašem budžetu i mogućnostima prilagođavanja promjenama. 

Živimo i radimo u vrlo uzbudljivom vremenu, a tek smo počeli. Pridružite nam se na putovanju u bolju Jugoistočnu Aziju. 

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email

if you want to learn more about the trends